Továbbra is nehezen csitulnak az indulatok a horvát válogatott törökországi veresége miatt, és a játékosok, illetve az edzői stáb  mellett még mindig jut a kritikákból Kassai Viktor játékvezetőnek is.

Ahogy arról szerdán beszámoltunk, a horvát sajtó szerint komoly hibája miatt Kassainak is szerepe volt abban, hogy Luka Modricék 1-0-s vereséget szenvedtek, aminek köszönhetően hihetetlenül szorossá vált a világbajnoki selejtezők I-csoportja.

A horvátországi vélemények szerint a magyar játékvezető és csapata egy egyértelmű 11-estől fosztotta meg a horvátokat már a találkozó 10. percében, amikor Burak Yilmaz mentett kézzel Domagoj Vida elől nagy helyzetben.

 

“Miatta is el kellene gondolkodni a videótechnológia bevezetésén”

Ezt az esetet is felhozza a JutarnjiList cikke, amely kiemeli, hogy sem Kassai, sem segítője, Tóth Vencel nem vette észre a kezezést, amely sordöntő jelenetnek, illetve hibának bizonyult a mérkőzésen.

A lap megemlít még két kétes esetet, amikor Kassai került a reflektorfénybe: az egyiknél – Lovren kezezésénél, amikor a törökök reklamáltak büntetőt – a cikk szerint a magyar bíró jó döntést hozott, ugyanakkor felróják neki, hogy a török gól előtt nem sokkal feltehetően szabálytalankodtak a csereként beállt Mandzukiccsal, az az esetet viszont szerintük le kellett volna fújnia.

Hozzáteszik, hogy a törökök korábbi, ukrajnai selejtezőjükön szenvedtek el bírói hibákat, és most ennek a „kompenzálása” zajlott, és azt is sürhetik, hogy a FIFA minél előbb vezesse be a vb-selejtezőkön is a videóbíró használatát.

Már korábban is mondták, hogy épp miatta is el kellene gondolkodni a videótechnológia bevezetésén, hogy a hasonló eseteket elkerüljük. Bár még a vb-selejtezőkön a technológiát nem használják, de több ligában, a Klubvilágbajnokságon és Konföderációs Kupán is kipróbálták már

– írja a horvát portál.