Kádár Tamás orosz sajtóértesülések szerint a Zenit kiszemeltje: a neves orosz sportújságíró, Nobel Arustamyan számolt be arról, hogy információi szerint a szentpétervári gárda szerződtetné a Dinamo Kijev magyar válogatott védőjét.

A beszámoló szerint Kádárért 8 millió eurót is kifizethet akár az orosz sztárcsapat, ennyiért pedig az ukrán klub is el kell, hogy engedje, ennyi ugyanis a hírek szerint a 28 éves bekk kivásárlási ára, és állítólag a felek közel is állnak a megegyezéshez. A kijeviek 2017 februárjában 2,5 millió eurót fizettek a magyar légiósért a lengyel Lech Poznannak, szerződése pedig 2020-ig szól az ukrán ezüstérmesnél. Kádár az előző idényben, valamennyi sorozatot figyelembe véve 36 mérkőzésen volt a pályán, abszolút alapembere volt csapatának.

A Zenit 2015-ben tudott utoljára bajnoki címet nyerni Oroszországban, de állandó szereplője – a Dinamóhoz hasonlóan – a nemzetközi kupáknak. Az elmúlt idényben az 5. helyen végzett a helyi Premjer Ligában, így az Európa Ligában rajtolhat el. Abban a sorozatban, amelyet éppen tíz éve nyert meg.

Minden idők harmadik legdrágább magyarja lehet

Ha megvalósulna a valóban 8 milliós átigazolása, Kádár lehetne minden idők harmadik legdrágább magyar játékosa holtversenyben. Ezt a listát a Transfermarkt statisztikája szerint Dzsudzsák Balázs 19 millió eurós árával vezeti, ennyit fizetett érte 2012 januárjában a Dinamo Moszkva, amikor áttette a székhelyét az orosz fővárosba az Anzsi Mahacskalától. A dagesztáni gárda nem sokkal korábban 14 milliót fizetett a holland PSV-nek érte – ezzel Dzsudzsáké a második hely is az örökranglistán.

Érdekes módon Détári Lajos anno rekordot jelentő klubváltása mai árfolyamon 8,7 millió eurót jelent, ennyit fizetett érte 1988-ban a görög Olympiakosz a Frankfurtnak, persze még (18 millió) német márkában. Kádár a negyedik helyen Szalai Ádámmal állhatna holtversenyben, a csatárért épp 8 milliót fizetett 2013 nyarán a Schalke a Mainznak.