Korábban a csakfoci.hu is beszámolt arról, hogy az orosz bajnok Zenit Szentpétervár élénken érdeklődik Kádár Tamás iránt. A 29 éves magyar válogatott védőn tavaly nyáron, majd télen is vitte volna Kelet-Európa egyik legerősebb csapata, de végül átigazolásból nem lett semmi.

A korábbi sajtóhírek szerint a télen állítólag 8 millió eurót is ajánlottak a védőért, a szerződése is készen állt, ám az ukrán Dinamo Kijev edzője, Aleksandr Khatskevich a hátsó alakzat stabilitása megőrzésének érdekében nem engedte el a magyar bekket. A meghiúsult transzferről maga az érintett nyilatkozott az egyik ukrán portálnak.

Volt egy megbeszélésünk, és azt mondhatom, közel álltam ahhoz, hogy a Zenithez igazoljak, de az egészből nem lett semmi.

Az ok ismeretlen számomra, Khatskevich vagy valaki más lehet mögötte. Csak vártam, hogy a helyzet megoldódjon. Nehéz időszakot éltem át akkoriban.

Az orosz élvonalbeli bajnokság egy jó lépés lenne számomra, ott sokkal erősebb csapatok vannak.  Oda akartam igazolni, ami mindenkinek jó lett volna, és ezzel együtt a Dinamo Kijev egy jó pénzösszeget kapott volna értem – idézi Kádár szavait football24.ua, miután a napokban terjedelmes interjút adott a tribuna.com-nak.

Kádár 2017 telén igazolt a lengyel Lech Poznantól a Dinamo Kijevhez, ahol négy évre kötelezte el magát. Az azóta eltelt két és fél év alatt 85 tétmeccsen lépett pályára, egy gólt szerzett és négy gólpasszt jegyzett.