Kádár Tamás a 100. mérkőzését játszotta a Dinamo Kijevben a Mariupol ellen 3-0-ra megnyert bajnokin.

Nagyszerű érzés, hogy már száz mérkőzést játszottam a Dinamóban. Ez bizonyítékként szolgál arra, hogy megfelelek az itteni elvárásoknak – kezdte Kádár Tamás a sport.ua-nak. – A százas szám csak egy szám, semmi több. A lényeg az, hogy ma (vasárnap – a szerk.) nyertünk. Minden mérkőzésen bizonyítanunk kell a szurkolóknak és mindenkinek körülöttünk, hogy képesek vagyunk nyerni. Örülök, hogy a jubileumom egybeesett a mostani sikerünkkel.

Kádár százados lett – Fotó: fcdynamo.kiev.ua

A válogatott védő kérdésre válaszolva elmondta, célja-e a 200 meccs a kijevieknél, vagy ettől is tovább szeretné viselni a Dinamo mezét.

Ilyen célokat nem tűzök ki magam elé. Mindig a következő meccset tartom a legfontosabbnak. Ha sikerül további száz vagy kétszáz meccset játszanom a Dinamóban, akkor annak is tudok örülni. Most az a fontos, hogy folytassuk a jó sorozatot, ne álljunk le, és javuljon a játékunk.

Végezetül a korábban elszenvedett sérüléséről is szót ejtett.

Minden rendben van, jól érzem magam, nincs semmi probléma. Az egyik edzésen elszenvedtem egy kellemetlen izomsérülést, ami hátráltatott. A válogatottban sem lehettem ott, mert nem voltam százszázalékos állapotban. Ez idő alatt keményen dolgoztam, a közelmúltban igyekeztem kondiban tartani magam, és lépésről lépésre közelítek az optimális formámhoz.

Kádár 2017 telén igazolt a lengyel Lech Poznantól a Dinamo Kijevhez, és az elmúlt két és félév alatt két Ukrán Szuperkupa-sikert ünnepelhetett.