Kedden vált hivatalossá, hogy átigazolási díj fejében a cseh élvonalbeli Sigma Olomouc csapatához igazolt a Vasastól távozó Vít Benes, aki 2017 nyarán érkezett az angyalföldiekhez, ahol 23 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, majd az őszi szezont a Szombathelyi Haladásnál töltötte kölcsönben.

A 30 éves cseh védő az olomouc.cz oldalon beszélt arról, hogyan értékeli a magyarországi kalandot és azt is kifejtette, miben különbözik a cseh és a magyar foci.

Tizennégy nappal ezelőtt még nem volt tervben, hogy elhagyom Magyarországot, de aztán megszületett ez a megállapodás. Csábító volt a visszatérés gondolata, örültem, amikor a Sigma közeledett felém – kezdte Benes.

Jó tapasztalatokat szereztem Magyarországon, mind a labdarúgás, mind pedig az élet területén, hiszen teljesen más mentalitást és viselkedési formát ismertem meg. Minden tapasztalatot pozitívumként fogok fel, amelyek erősebbé tettek.

Természetesen más a labdarúgás Magyarországon, mint Csehországban, de ez minden egyes országban különböző. Azt gondolom, hogy Csehországban nőtt a foci színvonala azáltal, hogy minőségi légiósok játszanak a bajnokságban.

Minden átigazolási hír egy helyen folyamatosan frissülő rovatunkban:

Portugál támadó érkezett az NB I-be, újabb magyar tehetség a Vasasnál – hazai átigazolási hírek