Hétfőn hivatalos közösségi oldalán jelentette be a görög élvonalbeli Arisz Szaloniki, hogy Michael Oenning lett a csapat új vezetőedzője, miután Apostolos Terzist váltotta a kispadon, akinek a legutóbbi Olympiacos Piraeus elleni (1-2) bajnoki után köszönték meg a munkát.

Ismerem Michaelt a nürnbergi időkből, amikor Peter Hermannal együtt dolgoztak, és az aktív labdarúgó pályafutásom során a legtöbbet tanulhattam tőlük – kezdte az Arisz Szaloniki sportigazgatója, Angelos Charisteas a Kickernek. – Michael egy olyan edző, aki folyamatosan továbbfejleszti magát és segíteni tud nekünk.

Oenning a kinevezését követően hétfőn délután munkába állt, és már a keret tagjainak edzést vezényelt.

Az 54 éves szakember a görögök előtt a német harmadosztályú 1. FC Magdeburg edzője volt, majd a szezon végén nem hosszabbították meg idén nyáron lejáró szerződését. Legtöbb időt azonban Magyarországon, a Vasasnál töltötte, ahol 94 tétmérkőzésen irányította az angyalföldieket – 37 győzelem, 18 döntetlen 39 vereség volt a mérlege.

A Korhut Mihályt is foglalkoztató Arisz Szaloniki a bajnokságban 6 forduló alatt 5 pontot szerzett, és a 9. helyen áll a tabellán – legközelebb október 20-án, vasárnap a Xanthi FC otthonába látogatnak.