Taisonnak, a Sahtar Donyeck 31 éves brazil támadójának a két csapat vasárnapi ukrán csúcsrangadójának 82. percében lett elege a rasszista Dinamo Kijev-drukkerek beszólásaiból és huhogásából, dühében megfogta a labdát, és kirúgta a pályáról a lelátó irányába, miközben be is mutatott a vendégszurkolóknak.

A játékvezető azonban meglepetésre nem a szurkolók viselkedését próbálta fegyelmezni például játékmegállítással, hanem felmutatta a piros lapot a zaklatott dél-amerikai játékosnak.

Mint ismeretes, Mario Balotelli keveredett hasonló ügybe egy héttel ezelőtt: a Brescia olasz válogatott támadójának a második félidő elején lett elege a Verona szurkolóiból, akik a bőrszínére tettek megjegyzéseket. A csatár kirúgta a labdát a huhogók és szidalmazók közé, majd levonult a pályáról és csak hosszú percek után, társai és a hazai játékosok unszolására volt hajlandó visszatérni. Hogy aztán gólt is szerezzen a mérkőzésen, amelyet azonban 2-1-re így is elbukott a Brescia.

Az olasz szövetség viszont a veronai klubot és az egyik hazai főszurkolót is szigorúan megbüntette.

Ezúttal viszont Taison húzta a rövidebbet, amit ő és egyik brazil csapattársa is nehezen viselt, mindketten elsírták magukat a történtek miatt.

A Sahtar Donyeck egyébként 1-0-ra megnyerte a vasárnapi ukrán rangadót, így 14 forduló után hatalmas fölénnyel, 12 ponttal vezeti a táblázatot és megállíthatatlanul halad zsinórban negyedik bajnoki címe felé. A magyar válogatott keretéből sérülése miatt végül kikerült Kádár Tamás végig a kispadon ült a Dinamónál.

A jelenet és az összefoglaló:

Óriási balhé Sallaiék meccsén: Játékos taglózta le az edzőt – videó