Gianni Infantino, a FIFA elnöke a svájci The Local portálnak elmondta, hogy Szaúd-Arábia, Jemen, Mauritius, az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein és Egyiptom közösen levelet írtak a szövetségnek, amiben a FIFA Kódex 85. cikkére hivatkozva kérték, hogy ne Katar adjon otthont a tornának. Az országok figyelmeztették a FIFA-t, hogy a szurkolók és a játékosok biztonságát veszély fenyegeti egy olyan országban, amely a terrorizmus alapja és fellegvára – közölte Infantino, aki hozzátette, az országok kilátásba helyezték, hogy bojkottálják a vb-t, ha a kérésüket nem teljesítik. Ezt a svájci The Localra hivatkozva többek között az mti is megírta, de számos nemzetközi ismert oldal is átvette a hírt.

Kiderült azonban, hogy az egész teljes átverés. A svájci oldal nem tett közzé ilyen cikket, hanem hekkerek készítettek egy, a The Localhoz teljes mértékben hasonlító honlapot – mindezt egy héttel ezelőtt -, és ezen publikálták a valótlanságot.

Azóta a FIFA hivatalos közleményben jelezte, hogy egyetlen szövetség sem kereste őt meg bojkottal. A “kacsa” terjesztésével geopolitikai bizonytalanságot akartak gerjeszteni, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy kik állnak az akció mögött.