Január elején már beszámoltunk arról, hogy Feczesin Róbert és az ázsiai klubja, a Csonnam Dragons  a december végi határidő lejártával nem élt az opciós jogával, és újították meg a magyar játékos szerződését. A 31 éves támadó tavaly ilyenkor gólokat ígért, és tartotta a szavát: a 2017-es idényben tíz gólt szerzett.

Első szezonomhoz képest úgy érzem, egész jó idényt futottam. Tíz gólt lőttem és kiosztottam öt gólpasszt. Úgy voltam vele, ha Koreán belül is, de csapatot szeretnék váltani. Így abban állapodtunk meg a csapattal, hogy az egy éves opció nem lép életbe – kezdte a korábbi 11-szeres válogatott csatár a Digi Sport Reggeli Start műsorában.

Természetesen minél előbb szeretném megtalálni az új klubomat. Egyelőre még nem szeretnék hazatérni, az az elsődleges célom, hogy külföldön szeretném folytatni pályafutásomat. Nem mondom, hogy csak az ázsiai piac van képben, de ahogy megismertem Koreát, számomra nagyon pozitív csalódás volt ott játszani és élni.

Feczesin a válogatottság kérdése mellett sem ment el.

Amikor itthon vezettem az NB I-es góllövőlistát, akkor sem volt arról szó, hogy a nevem felmerült volna a válogatottnál, ezért túlzás lenne kijelenteni, hogy én mondtam volna le a válogatottságról, vagy a nemzeti csapatnál mondtak le rólam.

Azt gondolom, most már tényleg a fiatalokra kell koncentrálni, hiszen harminc fölött járok. A fiatalok beépítése zajlik a nemzeti csapatnál, ehhez sok sikert kívánok.