Korábban már hírt adott arról a csakfoci.hu, hogy Kelet-Európa egyik legerősebb csapata, az orosz bajnok Zenit Szentpétervár élénken érdeklődik Kádár Tamás iránt. A 29 éves magyar válogatott védőt tavaly nyáron, majd a télen is vitte volna az orosz nagycsapat, most pedig néhány újabb részlet is kiderült az állítólag még mindig aktuális ügy kapcsán.

Az ukrán Profutbol híre szerint a Zenit továbbra is érdeklődik Kádár iránt, de kérdés, mennyit fizetne érte a szentpétervári alakulat azután, hogy a télen állítólag 8 millió eurót ajánlottak nemzeti csapatunk egyik alapemberéért,

a szerződése is készen állt a hír szerint, ám a Dinamo edzője, Aleksandr Khatskevich a hátsó alakzat stabilitása megőrzésének érdekében nem engedte el a magyar bekket.

A Profutbol szerint Kádár lehetséges nyári távozása kapcsán kérdéses, hogy ennyit újra felajánlana-e a Zenit érte, a portál pedig azt írja, hogy a Dinamo nem biztos, hogy jó döntést hozott, amikor nem engedte el a védőt pár hónappal ezelőtt. A kijeviek 2017 februárjában 2,5 millió eurót fizettek a magyar légiósért a lengyel Lech Poznannak.

Minden idők harmadik legdrágább magyarja lehetne

Ha megvalósulna (megvalósult volna) a valóban 8 milliós átigazolása, Kádár Tamás lehetne minden idők harmadik legdrágább magyar játékosa holtversenyben. Ezt a listát a Transfermarkt statisztikája szerint Dzsudzsák Balázs 19 millió eurós árával vezeti, ennyit fizetett érte 2012 januárjában a Dinamo Moszkva, amikor áttette a székhelyét az orosz fővárosba az Anzsi Mahacskalától. A dagesztáni gárda nem sokkal korábban 14 milliót fizetett a holland PSV-nek érte – ezzel Dzsudzsáké a második hely is az örökranglistán.

Érdekes módon Détári Lajos anno világrekordot jelentő klubváltása mai árfolyamon 8,7 millió eurót jelent, ennyit fizetett érte 1988-ban a görög Olympiakosz a Frankfurtnak, persze még (18 millió) német márkában. Kádár a negyedik helyen Szalai Ádámmal állhatna holtversenyben, a csatárért épp 8 milliót fizetett 2013 nyarán a Schalke a Mainznak.