A Premier League-ben szereplő West Ham United a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a klubnál folytatja pályafutását az U17-es magyar válogatott kapus, Hegyi Krisztián.

A londoniak honlapja hangsúlyozza, hogy a Haladás U17-es csapatától érkező játékos Európa egyik legnagyobb tehetsége, nagyon jó benyomást tett a WHU felnőttcsapatánál dolgozó kapusedzőre, Xavi Valeróra – aki korábban Rafa Benítez vezetőedző mellett megfordult a Real Madrid, a Napoli, a Chelsea, az Inter és a Liverpool csapatainál is –, továbbá kiemelik, hogy a nemrég véget érő U17-es Európa-bajnokságon a magyar válogatott alapembere volt, és oroszlánrészt vállalt az ötödik hely megszerzésében, ami világbajnoki részvételt ért fiataljainknak.

A cikkből kiderül, hogy Valero nagy befolyással volt a magyar hálóőrre, akit mindenképpen az első csapatnál, a saját kapusai között akart tudni, mert nagyon izgatott, hogy egy ilyen kivételes labdarúgóval dolgozhat együtt és segíthet a fejlődésében.

– Krisztián a korosztályának egyik legmagasabban jegyzett kapusa Európában, és igazi diadal a számunkra, hogy elcsábítottuk őt a klubunkhoz. Meghívtuk őt és a családját is, hogy bemutassuk nekik a Chadwell Heath és a Rush Green edzőközpontot és az összes létesítményét, és végül nagyon lenyűgözte őket a klub ambíciója, történelme és a fiatal labdarúgókhoz való elkötelezettsége. Krisztiánnak számos ajánlata volt a világ legnagyobb klubjaitól, ezért nagyon elégedettek vagyunk, hogy végül minket választott, már alig várom, hogy láthassam, hogyan fejlődik itt a következő évek során – nyilatkozta a neves spanyol kapusedző.