Mint ismert, a MOL Fehérvár FC tavaly november végén közös megegyezéssel felbontotta Marko Nikolic vezetőedző szerződését. A szerb szakember nagyjából fél évvel fehérvári menesztését követően ismét munkába állhat, és jó eséllyel a BL-főtáblára tartó, Lokomotiv Moszkva irányítását veheti át.

Szerbiai sajtóhírek szerint – amely a csakfoci.hu márciusi hírét is megerősítette – Nikolic két éves szerződésben (opcióval) állapodott meg orosz kérőjével, a kontraktus pedig július elsejétől fog életbe lépni. Noha egyelőre még nem hozták nyilvánosságra a megállapodás részleteit, a szerb Mozzartsport orosz információkra hivatkozva azt írja,

a 40 éves tréner szezononként 1,5 millió eurót (533 millió forintnak megfelelő összeg) fog keresni, ami további 500 ezer eurós bónusszal egészülhet ki.

Korábban, orosz sajtóinformációk alapján már beszámoltunk arról, hogy a koronavírus-járvány miatt leállt Premjer Liga-idény befejezése is igen bizonytalannak tűnik, emiatt komolyan fontolgatják, hogy 22 fordulót követően lefújják az idényt, méghozzá úgy, hogy a bajnokság jelenlegi állását veszik végeredményként.

Így a szentpétervári Zenit lehetne zsinórban másodszor, összességében pedig hetedszer a bajnok, megelőzve a Lokomotiv Moszkvát, amelynek anyagilag egy aranyérmet jelentene a második hely is. Az orosz pontvadászatból ugyanis három csapat indulhat a BL-ben, ketten pedig automatikusan a csoportkörbe kerülnek, azaz a bajnok mellett az ezüstérmes is azonnal főtáblás lesz.

“Az Eb-n elvették tőlem annak a lehetőségét, hogy topbajnokságba igazolhassak” – Tilos Passzolni Nikolics Nemanjával