A belga első osztályban 10. helyen végző Royal Mouscron szeptemberben kinevezett német vezetőedzője, Bernd Storck a Zulte-Waregem elleni (3-0) vasárnapi bajnoki után sajtótájékoztatón jelezte, szerdán fog döntést hozni a jövőjéről, mivel a szerződése júniusban lejár. Az 56 éves tréner ismertette a döntését, és a szezon végén távozik a posztjáról.

A német edző úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg szerződését a Royal Excel Mouscron csapatával – olvasható a klub hivatalos közleménye.

Storck hozzátette, a stábjával az együttes élvonalban tartásával teljesítette az elvárásokat.

Köszönjük Bernd Storcknak és stábjának az elvégzett munkát. Sikerült bent tartani a csapatot az első osztályban. Tudtuk, hogy nehéz lesz, de a kemény munka meghozta a gyümölcsét, és ennek csak örülhetünk

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya tavaly szeptember elején vette át a Mouscron irányítását,  amely hat forduló után pont nélkül utolsóként állt a belga bajnokságban, majd a tizenhat csapatos alapszakaszban a tizedik helyen zártak (33 mérkőzés – 13 győzelem, 8 döntetlen, 12 vereség).

Korábban a belga sudinfo.be arról írt, hogy Storck is jelölt a Hertha BSC vezetőedzői posztjára, és elképesztő évi 2,5 milliós fizetéssel csábítják. A Berliner Morgenpost megkereste a trénert, aki nem volt hajlandó a jövőjével kapcsolatban nyilatkozni. Annyit elárult, hogy egyelőre nem áll kapcsolatban a vezetőséggel.