A Sahtar Donecktől jelenleg a Ferencvárosnál kölcsönben lévő Ivan Petrjak körül zajlott az élet az elmúlt napokban, mióta kiderült, hogy mindenben megegyezett a Mol Vidi FC-vel és a fehérváriaknál folytatja a pályafutását. Az ukrán játékos azóta nem kívánatos személlyé vált az Üllői úton, a Fradi-szurkolók pedig egyenesen árulónak tartják őt, amiért a riválishoz igazolt.

Kedden aztán a sok támadás után jó hírt is kapott Petrjak, az ukrán válogatott szövetségi kapitánya, Andrij Sevcsenko ugyanis

kijelölte a Szerbia és a Luxemburg elleni Eb-selejtezőre készülő légióskeretet, amiben helyet kapott a Ferencváros szélsője is.

Sevcsenko egyelőre csak tizenegy külföldön játszó ukrán labdarúgót nevezett meg, Petrjakon kívül így Konopljanka (Schalke), Jarmolenko (West Ham United), Zincsenko (Manchester City), Malinovszkij (Genk), Jaremcsuk, Plastun, Bezus (Gent), Sobol (Jablonec), A. Kravec (Kayserispor) és V. Kravec (Legnés) szerepel a keretben – írja a zbirna.com

Az ötszörös ukrán válogatott játékos tavaly nyáron érkezett a Sahtartól egy évre kölcsönben a Ferencvároshoz, amelynél 28 NB I-es fellépésén hat gólt lőtt és tizenegy gólpasszt adott, míg a Magyar Kupában egy assziszttal zárt.

Durva vádak az ügynöktől: “Orosz Pál fenyegeti Petrjakot és a feleségét” – reagált Hajnal Tamás is