A végéhez közeledik az Arab Emírségek élvonalbeli bajnoksága, három forduló van hátra az Öböl Liga idei kiírásából, így már az év legjobbjait keresik a helyi szövetségnél. A jelöltek listáján dominál a bajnokságot vezető Al Ain és üldözője, az Al Wahda – 20 forduló után előbbinek 47, utóbbinak 43 pontja van.

A bajnoki címért küzdő Al Wahda magyar játékosát, Dzsudzsák Balázst is jelölték egy komoly elismerésre. A szélső egyike annak a tíz külföldi játékosnak, akik megnyerhetik a legjobb légiósnak járó jutalmat. Április 15. és 22. között lehet rájuk szavazni, majd április 23-án közzéteszik a három legtöbb voksot kapott játékos nevét, amelyek közül a végső győztesét a május 10-i gálán jelentik majd be.

Dzsudzsák mellett Marcus Berg, Caio Lucas (Al Ain), Fabio de Lima, Caio Correa (Al Wasl), Sebastian Tagliabue, Mourad Batna, Rim Chang-woo (Al Wahda), Marcelo Cirino (Al Nasr) és Romarinho (Al Jazira) jelölt a légiós-díjra. További öt kategóriában (legjobb hazai játékos, legjobb edző, legjobb újonc, legjobb kapus és a szurkolók kedvenc játékosa) keresik az első helyezetteket.