A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) továbbra is vizsgálja az ügyet, de egyelőre fenntartja az orosz klubcsapatok felfüggesztését az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) versenysorozataiban. Az orosz válogatottról egyelőre nem döntöttek – írja az MTI.

Az Orosz Labdarúgó Szövetség azt kérte a CAS-tól, hogy függessze fel a nemzetközi szövetség (FIFA) és az UEFA szankcióit, azaz a végső döntés meghozataláig az orosz válogatottak és klubcsapatok indulhassanak a nemzetközi sorozatokban. A két szervezet azért függesztette fel az oroszok nemzetközi részvételét, mert Oroszország február 24-én háborút indított Ukrajna ellen. Az oroszok szerint a FIFA és az UEFA döntése ellentétes a sport szellemiségével, és nem értenek egyet a szankciókkal.

A két szervezet döntése alapján például az orosz férfiválogatott nem játszhat világbajnoki pótselejtezőt jövő csütörtökön a lengyelek ellen, és így ki sem juthat a november 21. és december 18. között sorra kerülő katari vb-re. A CAS a tervek szerint még a héten foglalkozik a FIFA-büntetéssel, de a keddi, UEFA-ra vonatkozó döntés előrevetíti annak a határozatnak a tartalmát is.

Megvan Oroszország válaszlépése a FIFA és az UEFA kizárására