Mint ismeretes, Thomas Doll augusztusban lett a ciprusi bajnok APOEL Nicosia vezetőedzője, és csapatával bejutott az Európa Liga csoportkörébe (ott pedig már továbbjutó másodikként), miközben a bajnokságban egészen a hétvégéig veretlen volt, 5 győzelem és 3 döntetlen volt a mérlege.

Az Olympiakosz Nicosia elleni 2-0-s vereséget követően azonban megköszönték Thomas Doll munkáját a német Bild beszámolója szerint. Pedig az 53 éves tréner szerződése 2021 nyaráig szólt a szigetországban, ám 15 tétmérkőzést követően – a lap szerint, hivatalos bejelentés még nem volt – menesztették az egykori német válogatott futballistát.

Doll ezt megelőzően a Hannovernél dolgozott,  a Ferencvárosnál pedig 2013 decembere és 2018 augusztusa között irányította a szakmai munkát, bajnoki címet és három Magyar Kupát is nyerve a zöldekkel. 2016-ban az év edzője is volt Magyarországon.

Már hivatalos

Az APOEL is bejelentette hétfőn Doll és stábja távozását, közös megegyezéssel bontottak szerződést a felek. A vezetőedző mellett két segítője, Ralf Zumdick és Pasquale Rocco is távozik az együttestől. A klub nem jelentette be az edző menesztésének okát, de köszönetet mondott Doll eddigi munkájáért.