Egygólos hazai vezetésnél a második félidő elején a Sepsi OSK Vașvari szabadrúgásánál betalált, a visszajátszások után jól látható volt, hogy a labda átjutott a gólvonalon, de a játékvezetők mégsem adták meg a találatot.

A szombat késő délutáni mérkőzés végén a Gaz Metan kapusa, Răzvan Pleșca beismerte, hogy a gólvonalon túlról ütötte ki a labdát, de hozzátette, hogy utána a sepsiszentgyörgyiek kiegyenlítettek, így szerinte a bírói tévedés nem befolyásolta a végeredményt – írja a szekelyhon.ro.

A Sepsi OSK vezetőedzője, László Csaba rendkívül idegesen nyilatkozott a találkozó végén,

meglátása szerint ezen a szinten megengedhetetlen nagy játékvezetői hibák megfosztották csapatát a győzelemtől, amelyet megérdemelt volna.

A háromszékiek trénere először is azt kifogásolta, hogy a hazaiak vezető gólját megelőzően Andrei Antonie játékvezető nem állította meg a játékot egy szabálytalanság miatt. Majd az ominózus szabadrúgásnál szerinte mindenki látta, hogy érvényes gólt szereztek, csak a középbíró nem, pedig a partjelző is segíthetett volna neki.

László hozzátette, már az előző, FCSB elleni mérkőzésükön is voltak hibák, de nem mondhatja, hogy mindezek szándékos tévedések lennének, az esetek után viszont számára egyértelmű, hogy mindenképpen szükség van a videobíró bevezetésére, mert ez a román labdarúgás hasznára válik majd.

Sepsi: Megvan az első gól, de a győzelem még várat magára – videó