Az utóbbi hetekben egyre több hír látott napvilágot a 28-szoros magyar válogatott védő, Guzmics Richárd jövőjével kapcsolatban, akinek a szerződése decemberben lejárt a kínai másodosztályú Jenpien Funde csapatánál.

A harmincegy éves védőt a lengyel sajtó már összeboronálta az élvonalbeli Jagiellonia Bialystokkal, de a napokban az is kiderült, hogy nevelőegyesülete, a Szombathelyi Haladás is szívesen látná, sőt Tóth Miklós ügyvezető igazgató azt is elmondta, hogy már ajánlatot is tettek a játékosnak.

A csakfoci.hu megkereste Guzmicsot, aki elárulta, napokon belül megtörténik a hivatalos bejelentés a hogyan továbbról.

Hál’istennek több ajánlat közül is válogathattam, az én fejemben pedig már meg is született a döntés, már csak le kell papírozni az ügyet, ha minden jól megy, hétfőre hivatalos lesz az átigazolásom. A kínai csapatom is marasztalt, valamint a lengyel bajnokságból is volt három konkrét megkeresés ajánlattal együtt, de más országokból is volt érdeklődő.

 

Érzek még magamban annyit, hogy külföldön folytassam a pályafutásomat, 90 százalékra mondhatom, hogy nem jövök haza az NB I-be – mondta honlapunknak Guzmics.

NYIKES ZOLTÁN

Az NB I kiesőjelöltje a Fradiból erősített – hivatalos