Ahogy honlapunk múlt pénteken jelezte, a legesélyesebb jelölt a kisvárdai padra a román élvonalbeli FC Hermannstadt román-magyar vezetőedzője, Miriuta László, aki a 2014-15-ös idényben a Győri ETO FC trénereként már dolgozott az NB I-ben.

Az 50 éves szakember egy drámai mérkőzésen van túl, hiszen a Dunarea Calarasi elleni alsóházi rájátszáson az utolsó negyedórában két gól is esett. A két találat között – a 90. percben, 1-1-es állásnál – hatalmas csetepaté is kialakult a kispadok előtt: a lentebb lévő videóban jól látható, hogy a játékosok két csoportja próbálja elhúzni a tömegből a vendégek középpályását, Daniel Benzart.

Nem sokkal később ott termett a nagyszebeniek edzője, Miriuta László és ököllel megütötte Dunarea Calarasi védőjének, Steliano Filip nyakát / tarkóját, aki ezután sárga lapot kapott a játékvezetőtől.

Az incidens után a bíró, Ovidiu Hategan a lecserélt nagyszebeni csatárt, Stefan Blanarut, illetve a Calarasi edzőjét, Dan Alexát is kiállította – Miriuta pedig (egyelőre) megúszta büntetés nélkül a kirohanását.

Az igazi dráma ezután következett: a hosszabbítás 6. percében a csereként beállt Ivan Lendric vitte be a győztes találatot, amivel eldőlt, hogy a nagyszebeniek kétmeccses osztályozót fognak játszani a román másodosztály harmadik helyén végző Universitatea Cluj ellen.

Kisvárda: Korábbi magyar válogatott játékos lehet az új edző – Pintér is jelölt