Sallói Dániel a DIGI Sport híradójának elmondta, hogy a felnőtt válogatott kapitánya, Georges Leekens nemrégiben közölte az U21-es játékosokkal, hogy megpróbálja őket beépíteni az A válogatottba.

Bejött az U21-es öltözőbe, és elmondta, hogy mi vagyunk a jövő, figyelni fog minket, és megpróbál beépíteni minket az A válogatottba, úgyhogy biztosan az összes U21-es csapattársammal ott vagyunk a noteszában. Az a kérdés, mikor kerül elő a nevünk

– nyilatkozta Sallói Dániel. Az alma nem esett messze a fájától. Édesapja, Sallói István is nagyszerű labdarúgó volt, 13-szor szerepelt a magyar válogatottban, és 1993-ban az év legjobb labdarúgójának is megválasztották. Kérdés, melyik Sallói viszi többre.

“Az egyéni képességekben, én azt gondolom, jobb játékos, mint én voltam. Gyorsabb, jobban rúg, én viszont agresszívabb voltam. Ha ebben fejlődik, és a gyilkos ösztön erősebb lesz benne a pályán, akkor többre viheti, mint én” – mondta a Sport 24-nek Sallói István, a DIGI Sport állandó szakkommentátora.

 

Sallói Dániel a Kansas Cityben már többször bizonyított, például a US Open Cup döntőjében, ahol ő rúgta a mindent eldöntő gólt. Sallói Istvánnál – aki a helyszínen nézte meg a meccset – nem létezett ekkor büszkébb apa a földön.

“A kupadöntő mesebelien alakult, tényleg ilyen ’amerikai álom’-formátumot vett azzal, hogy a fiam csereként szállt be, majd gólt lőtt. Ez egészen hihetetlen adrenalint indított meg az emberben. Amikor vége lett a meccsnek, én nem tudtam lenyugodni, ott szaladgáltam a pályán, amikor minket is beengedtek, sőt éjszaka sem tudtam aludni. Tényleg óriási élmény volt.”

A világ egy másik pontján is imádnák, ha lenne a csapatukban egy újabb Sallói.

A Beitar Jeruzsálemtől folyamatosan írogatnak nekem – és most már Daninak is -, hogy menjen oda játszani, és vegye át az apja örökét. Úgyhogy valahol a fejünkben azért benne van, hogy egyszer a Beitarban jó dolog lenne őt látni

– fogalmazott Sallói István, aki 2001-ben második lett az évtized legjobb izraeli légiósa-választáson.

Dániel azonban egyelőre csak Kansasre koncentrál 2018-ban.

“Mindenképp szeretnék ugyanúgy rengeteg meccset játszani, sok lehetőséget kapni és gólokat rúgni. Jó lenne, ha 30 meccsen 8-10 gólt tudnék szerezni a következő szezonban. Ez esetben már el tudnám mondani magamról, hogy az első évem jól sikerült, aztán folytattam ugyanazt a jó teljesítményt.”