Futács Márkó hosszú és hányattatott időszakot követően végre jól érezheti magát: a Hajduk Split támadója 2015 áprilisát követően ismét bajnoki gólt szerzett, ráadásul a Slaven Koprivnica elleni hétvégi bajnokin (4-0) jegyzett találata az első volt, amit tétmeccsen szerzett horvát klubja színeiben.

A légiós a 82. percben, csereként állt be, de ennyi idő is elég volt neki a gólszerzéshez, a 88. percben állította be a végeredményt. 

Futács gólja 6:12-től:

A termetes csatár nyáron írt alá Splitben, az után, hogy a török Mersin Idmanyurdu színeiben összesen 83 perc jutott neki a 2015/2016-os szezonban, súlyos, karrierjéből majd egy évet elraboló sérülése miatt. A 2009-ben U20-as vb-bronzérmes játékos a Werder Bremen II-ben, az Ingolstadtban, a Portsmouthban, a Leicester Cityben, a Blackpoolban, majd a Diósgyőrben is szerepelt korábban.

Futács a Slobodna Dalmacija nevű lapnak beszélt bővebben is visszatéréséről, sérüléseiről és azok minden nehézségéről, következményeiről, na meg persze a góljáról.

Nagyon boldog vagyok, hogy végre megvan az első gólom. Sokáig tartott, míg idáig eljutottam, annál is több ideig, mint amire számítottam. Amikor aláírtam a Hajdukhoz, megint megsérültem, és egy hónapot kihagytam, az volt a legnehezebb időszak. De már mögöttem van szerencsére. Remélem, most már egy jobb sorozat kezdődött el az életemben. Hiszek benne, hogy a legrosszabb már mögöttem van. Nem volt egyszerű visszatérni egy tíz hónapos szünet után. pszichológiai következményei, nyomai is vannak egy ilyen sérülésnek. Most még az a gondom, hogy nem is tudatosan, de csak a “jó” lábamat használom inkább, arra hagyatkozom, ezen kell még változtatnom. Hogy mikor nyerhetem vissza az igazi formámat? Jó kérdés, szerintem egy pár hét kell hozzá, de napról napra jobban érzem magam. Ha a kisebb sérülése is elkerülnek és fejben is rendben leszek, akkor leszek sínen igazán Nincs gondom azzal, hogy csereként számolnak most velem, sőt, örülök, hogy harcolhatok a csapatba kerülésért. Nem azért jöttem a Hajdukhoz, hogy csak úgy játszogassak, de hogy a posztomért megküzdjek a többiekkel. Bármennyi idő is jut a pályán, a legjobbamat akarom nyújtani, nem azon múlik, hogy kezdek-e vagy sem.

A Hajduk kilenc fordulót követően a 4. helyen áll a horvát bajnokságban.