Lengyelország 4-2-re megverte Montenegrót, így 2006 után ismét kvalifikálta magát a világbajnokságra. A kijutás után természetesen a lengyelektől megszokott tálalás sem maradt el és a játékosok a közönséggel együtt ünnepelték a sikert.

Később a csapat tagjai az öltözőben énekelve folytatták az ünneplés, majd az ország köztársasági elnöke, Andrzej Duda is megjelent. Duda egyesével gratulált a játékosoknak, távozása előtt pedig a fürdőből éppen akkor megérkező Robert Lewandowskinak is köszönetet mondott.

Éppen zuhanyoztam a meccs után, amikor Duda belépett. Köszönetet mondott a csapatnak az izgalmakért, ahogy harcoltunk és, hogy örömet okoztunk a szurkolóknak. Az öltözőben énekeltünk a meccs után, majd közösen vacsoráztunk – nyilatkozta a Bayern München támadója.

A játékosoknak természetesen a lengyel miniszterelnök, Beata Szydło is köszönetet mondott, aki Twitteren annyit írt: „Bravó, bravó, bravó, nagy gratuláció!”

Nem mellékesen a Montenegrónak lőtt góljával Lewandowski újabb rekordot döntött meg, mivel egy selejtezősorozatban még egyetlen európai játékos sem tudott 16 gólt szerezni.

Ünneplés a pályán:

Duda megjelenése: