Hétfő délután az Omonia Nicosia csapata 4-2-re legyőzte a Paeek együttesét a ciprusi bajnokság 26. fordulójának alsóházi play-off mérkőzésén. Az Omonia az előző kiírásban bajnoki címet ünnepelhetett, ebben az idényben azonban az együttes hullámzó teljesítményt nyújtott, így legjobb esetben a hetedik helyen végezhetnek a fővárosiak a szezon lefújásakor.

A klub kötelékébe tartozik a magyar válogatott 29 éves hátvédje, Lang Ádám is, aki a Paeek elleni találkozón a 61. percben, csereként lépett a pályára. Lang márciusig néhány mérkőzést – sérülés miatt – kénytelen volt kihagyni, de azóta minden eddigi mérkőzését végigjátszotta együttesében.

Langgal együtt lépett pályára Marko Scepovic, a Vidi volt támadója, aki 2016 és 2019 között a székesfehérvári klub játékosa volt. A szerb csatár a 61. és a 78. percben is beköszönt, így az Omonia magabiztosan tartotta otthon a három pontot. Érdekesség, hogy a csapat edzője idén februárig az a Henning Berg volt, aki 2016 és 2017 között dolgozott Scepoviccsal a magyar Videoton csapatánál.

Az Omonia ezzel a győzelemmel megőrizte hetedik helyét a tabellán, míg a Paeek helyzete továbbra is elég kilátástalan, hiszen sereghajtóként tíz pontra vannak a bennmaradást érő helytől.

Szalai Ádám kipihente a válogatott meccseket, pedig nem akarta