A MOL Fehérvárral – akkor még Vidivel – 2018-ban bajnoki címet nyert, majd az NB I-ből szűk két éve távozott Marko Nikolic első két idénye jól sikerült a Lokomotivnál, hiszen a járvány miatti csonka szezonban a második, míg az előző évadban a harmadik helyre vezette csapatát. Emellett Orosz Kupa-elsősége is volt Nikolicnak Moszkvában.

Ebben a szezonban viszont már kevésbé ment jól neki és csapatának is, a Lokomotiv jelenleg negyedik, az Európa Liga-főtáblán pedig két meccs után nyeretlen. Mindezek után döntöttek úgy a felek, hogy szakítanak egymással, igaz, sajtóhírek szerint ez akár 3 millió eurójába is kerülhet a moszkvai csapatnak, egyelőre kérdés, hogy sikerül-e a jelentős kompenzáció kifizetése nélkül elválnia a szakembertől.

Más lapinformációk szerint felmerült annak a lehetősége is már, hogy Nikolic az olasz másodosztályú SPAL együtteséhez igazol, ám ügynöke, Dejan Joksimovic szerint januárig biztosan nem vállal új munkát a tréner. Az ügynök azt is elárulta a szerbiai MaxBet Sportnak, hogy védence még egyeztet a Lokomotivval az elválás pontos (anyagi) részleteiről.

Nikoliccsal együtt távozik két segítője, Radoje Smiljanic és Goran Basaric is Moszkvából – ők ketten Fehérváron is együtt dolgoztak a trénerrel.