Az elmúlt nyári átigazolási időszak slágertémáját szolgáltatta Szalai Attila, a Fenerbahce magyar válogatott hátvédje. Nem véletlen, hiszen a 23 éves hátvéd az előző szezonban nyújtott remek teljesítményével számos topklub érdeklődését felkeltette: Török sajtóhírek szerint a Lyon, Borussia Dortmund, Atlético Madrid, Leicester City, Aston Villa, West Ham United és a Napoli is kinézte magának a fiatal játékost, akit posztján hatalmas ígéretnek tartanak itthon és külföldön.

A fotomac.com.tr és a cnnturk.com.tr egybehangzó információi szerint a Diego Simeone által irányított spanyol címvédő Atlético Madrid komolyan gondolja Szalai megszerzését, ezért azt tervezi, hogy a télen ajánlatot tesz érte. A spanyol fővárosi együttes – amely állítólag a nyáron tárgyalt a Fenerrel Szalairól – a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság mérkőzésein is figyelemmel követte a középső védő teljesítményét.

A török lap úgy tudja, a 19-szeres török bajnokcsapat 20 millió eurót kérhet a januárban a ciprusi Apollon Limasszoltól szerződtetett játékosért, aki az idei szezonban csapata mind a nyolc tétmeccsen játszott, valamint tavaly ősszel a magyar válogatott alapemberévé vált, ahol többek közt végigjátszotta a három szeptemberi vb-selejtezőt is.

Szalai az előző félidényben 22 mérkőzésen 3 gólt szerzett, piaci értéke most már 7 millió euró a Transfermarkt szerint.