Románia egyrészt már az Izland elleni – talán októberben megrendezésre kerülő – Eb-pótselejtezőre készül, de elég komoly hosszútávú tervek, illetve álmok is vannak délkeleti szomszédunknál.

Miután 2019-ben a román U21-es válogatott egészen az elődöntőig menetelt az Európa-bajnokságon – ahol nagy csatában állította csak meg Puscasékat a későbbi ezüstérmes Németország -, a román nagyválogatott másodedzője, Nicolae Dica szerint egészen nagyratörő lehetőségeik lesznek majd a felnőtt korosztályban is.

Van egy olyan generációja a román labdarúgásnak, amely nagyszerűen teljesített a korosztályos tornákon. Van sok 1998-as, 1999-es születésű játékosunk van, akiknek kell még három-négy év, hogy elérjék a megfelelő érettségi szintet, úgy 25-26 évesen, és ekkorra nagyon magas szintre léphetnek. Ha megfelelő ütemben fejlődik mindenki, lehet 10-12 olyan fuballistánk, akik a vb- és Eb-részvételért küzdhet, sőt, az elődöntőt, döntőt is elérheti a világ- és Európa-bajnokságon – fogalmazott a tréner a telekomsport.ro oldalán.

A portál fel is sorolta azt a keretet, amely nagyra hivatott lehet majd. A névsorban ott szerepel Adrian Rus, a MOL Fehérvár FC védője, a Vidivel korábban tárgyaló, bukaresti Dragos Nedelcu, illetve Fülöp Lóránd, a Puskás Akadémia – kölcsönben Sepsiszentgyörgyön szereplő – 22 éves támadója is.