Legalábbis a török sabah.com.tr szerint a Carlo Ancelotti által irányított Real Madridon is múlik a 23 éves magyar válogatott játékos klubváltása. Mint írják, a nyáron Raphaël Varane és Sergio Ramos személyében két középső hátvédjét elveszítő királyiak kinézték maguknak a Chelsea német válogatott bekkjét, Antonio Rüdigert, akinek a helyére igazolnák le Szalai Attilát.

Mindezt arra alapozzák a törökök, hogy a Chelsea nem újítja meg a német védő szerződését, így pedig Szalai érkezne a pótlására a londoniakhoz.

Korábban az angol sajtóban Szalait a Premier League-ben szereplő Leicester City és a West Ham együttesével is szóba hozták. A spanyoloknál az Atlético Madrid és a Sevilla is kiszemelte magának Marco Rossi felfedezettjét, aki idén hétről hétre remek teljesítményt nyújtott a klubjában és a magyar válogatottban egyaránt, amellyel részt vett a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon is.

Szalai eddig összesen 40 tétmérkőzésen lépett pályára a Fenerben, ezeken 3 gólt szerzett, piaci értékét a Transfermarkt jelenleg 11 millió euróra becsüli.