Ezt maga a 70 éves tréner jelentette be egy vasárnapi televíziós interjúban. Elmondta, már egy ideje harcol a betegséggel, 25 kemoterápiás kezelésen van túl.

Az esetek kilencven százalékában ez a ráktípus nem halálos, de nekem egy elég agresszív fajta jutott. Sok mindent kell menedzselni az életedben, ha ennyiszer mész orvoshoz, de engem csodálatos és rendkívül diszkrét ellátásban részesítettek

– fogalmazott a tréner, aki mostanáig titokban tartotta betegségét, mert azt szerette volna, ha csapata a világbajnoki selejtezőkre koncentrál.

Az ember a barátainak, rokonainak természetesen elmondja a diagnózist, nagyszerű, hogy a közeli ismerőseim megőrizték a titkomat – tette hozzá a korábban a többi között a Manchester Unitedet, a Barcelonát, a Bayern Münchent és az Ajaxot is edző szakember.

Van Gaal 2019-ben bejelentette visszavonulását, ám tavaly augusztusban harmadszorra is kinevezték szövetségi kapitánynak azok után, hogy elődjét, Frank de Boert menesztették az Európa-bajnoki búcsút követően.

A tréner korábban 2000 és 2002, valamint 2012 és 2014 között irányította a holland válogatottat, második periódusában vb-bronzéremig vezette az Oranjét. Klubjaival holland, spanyol és német bajnoki címet nyert, az Ajaxszal 1995-ben elhódította a Bajnokok Ligáját is. (MTI)