Mint arról beszámoltunk, arab sajtóhírek szerint Varga Roland távozhat a télen az emírségekbeli al-Ittihad Kalbától. Ezt a hírt megerősíti az emaratalyoum.com keddi cikke is, mely elsőként azt taglalja, hogy a napokban elkezdődött átigazolási időszakban “rekordszerződések várhatóak a télen a klubok részéről”. Mint írják, az emírségekbeli együttesek többsége olyan játékosokat szerződtetett a nyáron, akik nem nyújtottak maradandót, ezért felmenthetik őket a munkavégzés alól.

A cikk szerzője megemlítette: az Emirates Today című arab újság az előző években kiadott sajtóadatokból összegyűjtve kimutatta, rendkívül nagy (játékos)mozgás volt a télen az elmúlt hat évben a profiliga klubjai között. A legtöbb szerződést a 2019/20-as idényben könyvelték el, beleértve a játékosok regisztrációját, kölcsönadását és szerződésbontását. Összesen 302 kontraktus köttetett meg a helyi szövetséggel, 103 tranzakció volt. A legkevesebbet pedig a 2016/17-es idényben írták alá.

A statisztikai mutatók mellett a klubok idén télen várható játékosmozgásait vették górcső alá. Megemlítik többek közt a Varga Rolandot foglalkoztató al-Ittihad Kalba csapatát is. Úgy gondolják, az 1972-ben alapított gárda igyekszik újabb külföldi labdarúgókat szerződtetni, főleg azok után, hogy a 24-szeres magyar válogatott támadó mellett az osztrák támadó középpályás, Robert Zulj játékára sem számítanak (a jövőben).

A 31 éves magyar csatár idén mutatott teljesítményével az egyik Ittihad Kalba-szurkoló nem volt megelégedve. A nemtetszésének hangot adott a közösségi oldalán, és felszólította a klub egyik vezetőjét ezzel kapcsolatban.

Elsőként Varga Roland távozzon! Nem láttunk tőle semmit, elég esélyt kapott tőlünk. Vannak más lehetőségei is. A játékosnak erősíteni kellene a csapatot, nem pedig hátráltatni. Lehet, hogy nem volt sikeres nálunk, de ha el akartok érni valamit, olyan játékost kell hoznotok, aki segíti a csapatot, hatékony és eredményes lehet – írta a drukker.

Varga tavaly nyáron igazolt Dzsudzsák Balázs korábbi együtteséhez, amelynél azonban nem sikerült alapemberré válnia, 12 mérkőzésen csupán 309 perc fűződik a nevéhez a bajnokságban, a gól és gólpassz pedig nem jött össze neki. A helyi Ligakupában kétszer lépett pályára, ott az Al-Orooba ellen egy asszisztot jegyzett.

A magyar válogatott támadó arab kalandja nulla bajnoki góllal és gólpasszal érhet véget – sajtóhír