Walter Pandiani nagyszerű pályafutást tudhat maga mögött, nem véletlenül számít az uruguayi labdarúgásban az elmúlt 20 év egyik legnépszerűbb alakjának. A most 43 éves ex-csatár ugyan a nemzeti csapat mezét csak 4-szer ölthette magára, de Európában komoly sikerek övezték karrierjét, három különböző csapattal nyert spanyol Király Kupát, játszott UEFA-kupa-döntőt is az Espanyollal (abban az idényben a sorozat gólkirálya lett) és a La Ligában 279 mérkőzésen 82 gólig jutott.

Pandiani első nagy sikereit abban a Penarolban érte el (1999-ben bajnok is volt az együttessel), amely nemrég a magyar Vadócz Krisztiánt is szerződtette, és mivel a két játékos együtt is futballozott az Osasuna csapatában, az uruguayi Sport890 megkérte az egykori remek támadót, hogy beszéljen korábbi klubtársáról.

A 2016-ban visszavonult Pandiani rendkívül dicsérően beszélt az 52-szeres bajnok magyar válogatott középpályásáról.

Egy rendkívül sokoldalú és nagyszerű játékos, remek igazolás. Jó helyen van nála a labda, és az egyik legjobban védekező játékos azok közül, akikkel együtt futballozhattam. Egyszerűen képtelen leállni, végigfutja a mérkőzéseket. Biztos, hogy remekül helyt fog állni az uruguayi bajnokságban, mert fáradhatatlan, kemény és a kapura is veszélyes – fogalmazott a korábbi kitűnőség.

A Honvédtól a Penarolhoz igazolt Vadócz, illetve csapata már a magyar légiós egy másik korábbi csapattársa, Diego Forlán vezetésével készül a következő bajnoki idényre, azt követően, hogy 2019-ben a második helyen végzett a Primera Divisiónban.

Vadócz: “Nem is értem, miért nem kaptam egy széket a külügyminisztériumban” – interjú