Ami Fehérváron szinte egyálalán nem sikerült Mirko Maricnak, az Eszéken egyre inkább a “szokásává” vált. A 24 éves horvát támadó 2017-ben viselhette a Vidi mezét, de 22 tétmeccsen összesen 2 gólig és 2 gólpasszig jutott a Dinamo Zagrebtől – az akkori hírek szerint 500 ezer euró körüli összegért vásárolt – válogatott csatár, aki fél év után távozott is az NB I-es csapattól.

Az NK Osijeknél aztán lassan, de bombaformába került: az első idényében 7 találatig jutott a horvát élvonalban, a másodikban pedig már 18-ig, hogy aztán a mostani szezonban “robbantson” igazán, hiszen féltávnál 14 góllal vezeti a mesterlövészek listáját.

Nem véletlen, hogy a magyar kézben (2016 februárja óta Mészáros Lőrinc a többségi tulajdonos) is lévő klub játékosára több komoly csapat is felfigyelt, a jelenlegi sajtóinformációk szerint pedig két klub verseng elsősorban az aláírásáért, a Dinamo Kijev, illetve a skót Rangers. Horvátországi hírek szerint Maricért már egy 5 millió eurós ajánlatot is tettek az ukránok, azonban az eszéki klubvezetés nemet mondott a megkeresre.

A sajtóhírek szerint azért, mert egyrészt nem akarják legeredményesebb játékosukat elveszíteni az idény előtt, másrészt abban bíznak, hogy a Rangers egy anyagilag még kedvezőbb ajánlattal kopogtat majd be Maricért. Utóbbi esetben a horvát források szerint már Eszéken is belemennének a Kleinheisler Lászlót is csapattársának mondható csatár távozásába.

Hivatalos: Megvan a Vidi első szerzeménye – leigazolták a Bűvészt