Kedden letette a lengyel állampolgársági esküt Matty Cash, az Aston Villa 24 éves, dél-angliai születésű jobbhátvédje.

A Premier League-játékos tavaly szeptember óta szerepel az angol elitligában, ekkor igazolt a Nottingham Foresttől Birminghambe, ahol az előző idényben alapembere volt a Villának, 28 bajnokin játszott és 2 gólpassza volt.

Ennek ellenére nem sok esélye volt arra, Gareth Southgate behívja az angol válogatottba Trent Alexander-Arnold, Kyle Walker, Reece James vagy Kieran Trippier “árnyékában”.

Mivel Cash édesanyja félig lengyel, a futballista tavaly szeptemberben hivatalos kérvényt nyújtott be a lengyel állampolgárság megszerzése érdekébe és most sikerrel is járt. Kedden letette az állampolgársági esküt, így akár már Andorra (november 12.), majd a magyar válogatott (november 15.) elleni novemberi vb-selejtezőkön is segítheti Lengyelországot. Erről elmondása szerint már egyeztetett Paulo Sousa lengyel szövetségi kapitánnyal is.

Ez egy nagyon fontos nap számomra és a családom számára is: a lengyel hatóságok jóváhagyták az állampolgársági kérelmemet. Szeretnék köszönetet mondani az elnök úrnak, a családomnak és mindenkinek, aki segített nekem. Itt az ideje az új kihívásoknak, a legjobbamat fogom nyújtani az ország érdekében

– írta a Twitteren a kiváló felépítésű, 185 centiméter magas jobb bekk.

Cash becsült értéke 22 millió euró, azaz hozzávetőlegesen 8 milliárd forint, ezzel ő lehet a lengyel keret negyedik legértékesebb játékosa Robert Lewandowski, Piotr Zielinski és Jan Bednarek mögött.

Ismét lecsapott a FIFA: Újabb csoportellenfelünk játszik zárt kapuk mögött a botrányos vb-selejtezője után