A románok kezdték jobban a németek elleni elődöntőt, azonban a címvédő németek a 21. percben megszerezték a vezetést Amiri révén (1-0). Négy perccel később egyenlítettek a románok, miután Puscas büntetőből volt eredményes (1-1), majd az első félidő vége előtt nem sokkal egy bal oldali beadás után ismét Puscas talált a németek kapujába (2-1).

Fordulás után Hagi szabálytalankodott Waldschmidttel szemben a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt, amit a sértett értékesített (2-2). Sokáig úgy tűnt, hogy jöhet a kétszer tizenöt perces hosszabbítás, ám az utolsó percben Waldschmidt 20 méteres szabadrúgása a románok kapujában landolt (3-2).

A 93. percben Pascanu rántotta le Nmechát, a megítélt szabadrúgást Amiri váltotta gólra, amivel kialakult a 4-2-es végeredmény, és a németek jutottak a döntőbe, ahol a Franciaország-Spanyolország elődöntő győztesével játszanak a vasárnap az udinei Dacia Arénában.

Összefoglaló

U21-es Eb, elődöntő

Németország – Románia 4-2 (Amiri 21., 93., Waldschmidt 51., 90. – az első tizenegyesből, ill. Puscas 25., 44. – az első tizenegyesből)