A klix.ba bosnyák oldal szerint a korábban többek között a Ferencvárost is erősítő középpályás, Muhamed Besic nagy valószínűséggel távozik az Evertontól, akit több klub angol csapat is szívesen látna. A 25 játékos mellett a Mersey-parti alakulat támadója, Kevin Mirallas és kapusa, Joel Robles is elhagyja a liverpooliakat.

Besic a 2014-es brazíliai világbajnokságon robbant be a köztudatba, az ott nyújtott teljesítménye számtalan együttes érdeklődését felkeltette. A legkitartóbb kérője az Everton volt, és a csapat akkori menedzsere – mostanra már a belgák szövetségi kapitánya – Roberto Martínez 5 millió euróért igazolta le a Fraditól.

A játékstílusom alapján alkalmas vagyok arra, hogy a Premier League-ben, a világ legerősebb bajnokságában játsszak. Nehéz dolgom lesz a kezdőcsapatba kerülésért folyó harc során, mert fantasztikus játékosaink vannak, de úgy gondolom, az edző segítségével ki tudom hozni magamból a maximumot.

– mondta korábban a bosnyák játékos, aki 2014-ben ötéves szerződést kötött a liverpooliakkal.

Besic három év alatt 37 tétmérkőzésen játszott – combsérülése és ráadásként keresztszalag-szakadása is hátráltatta – egyedül a Milton Keynes Dons (3-1) elleni felkészülési meccsen szerzett gólt. Anglia előtt a Hamburgban és a Ferencvárosban fordult meg. A bosnyák válogatottban 28-szor lépett pályára.

Az Everton a bajnokságban 19 forduló alatt 26 pontot gyűjtött, és a 9. helyen áll a Premier League tabelláján.