Az FC Bayern München és a Sevilla FC között szeptember 24-én a budapesti Puskás Arénában megtartandó UEFA Szuperkupa döntőt 18 különböző gyermekrajzzal díszített futballlabdával fogják játszani.

A több országból tájáról érkezett rajzok között a Magyarországon élő Joci és Erik munkája is látható a labdán. Mindketten aktív résztvevői az Oltalom Sportegysület rendszeres futball edzéseinek és az egyesület által szervezett programoknak is. Az Egyesület a sport és egyéb szociális tevékenységeken keresztül segít az edzéseken résztvevőknek, hogy képesek legyenek pozitív irányba változtatni életüket. A két fiú láthatóan profitált az egyesület által kínált programokból és foci iránti rajongásuk is erősödött.

Joci elmondása szerint a futballt azért is szereti, mert olyankor együtt lehet a barátaival, ami mindig öröm számára. Rajzán a két egymás ellen játszó csapatot lelkes szurkolók éltetik a nézőkkel teli stadionban.

Erik lelkes Ferencváros rajongó, így természetesen kedvenc csapata inspirálta a rajz készítése közben. A foci kiemelkedő szerepet játszik életében, így minden alkalmat örömmel megragad, hogy barátaival játsszon.

Erik és Joci munkája része annak a 18, különböző társadalmi háttérrel rendelkező, tíz különböző európai szervezettől érkező gyermek által készített rajznak. A szervezetek mindegyike kapcsolatban áll az UEFA Foundation for Children-el. A rajzokat az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin válogatta ki, aki egyben az Alapítvány igazgatóságának elnöke is.

Különleges pillanat

Biztos vagyok benne, hogy a gyerekek izgatottak lesznek, amikor meglátják rajzaikat a Szuper Kupa meccslabdáján és látják kedvenceiket, ahogy épp gólokat rúgnak azzal labdával, melyen az ő munkájuk is látható. Ezek a fiatalok ismerik az UEFA Foundation munkáját, és büszke vagyok arra, hogy ők is részesei szeretnének lenni UEFA egyik kiemelkedő eseményének – mondta az UEFA elnöke.

Inspiráló volt látni ezeket a kiváló munkákat és megismerni a rajzokat készítő gyerekek történeteit. Remélem, hogy az a felett érzett öröm, hogy munkájuk egy ilyen jelentős esemény labdáját dísziti, a jövőben is motiválni fogja őket abban, hogy futballozzanak és kövessék álmaikat.

Az egész kontinensről vártak a rajzokat, amiken keresztül a gyerekek megmutatták, mit jelent számukra a futball. A rajzversenyt az UEFA Foundation For Children szervezte tíz partnerszervezetének közreműködésével. A több, mint 200 beérkező munkából Mr. Ceferin választotta ki a 18 nyertes rajzot.