A Szlovák Labdarúgó Szövetség vezetősége legutóbbi ülésén foglalkozott a válogatott októberi szereplésével, és változásokat jelentettek be – írja a szövetség honlapjára hivatkozva a sportolunk.sk.

A csapat Írország kiejtésével egy lépésre került az Európa-bajnoki szerepléshez, ennek ellenére a gárda teljesítménye nem volt megfelelő.

Ebből kifolyólag a szövetség vezetősége kezdeményezte Pavel Hapal szövetségi kapitány menesztését.

A végrehajtó bizottság a döntést támogatta, a menesztést a keddi ülésén hagyja jóvá, ekkor pedig Ján Kovacik elnök be is jelenti a válogatott új szövetségi kapitányát.

A szlovák nemzeti együttes az írek elleni Eb-pótselejtezős továbbjutást követően a Nemzetek Ligájában kétszer is vereséget szenvedett, előbb a skótok otthonában 1-0-ra, majd hazai pályán hiába vezettek a félidőben 2-0-ra Izrael ellen, a szünet után fordítani tudtak a vendégek.

FRISSÍTÉS: Pavel Hapalt pénteken menesztették a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. A szlovák szövetség (SFZ) közleménye szerint a vezetőséget a két vesztes meccs győzte meg arról, hogy elérkezett a váltás ideje.

Az SFZ a Nemzetek Ligája-mérkőzések eredményét és a csapat teljesítményét elégtelennek tartja, ami nem felelt meg a közönség jogos elvárásainak – olvasható a szövetség kommünikéje.

A szövetség kedden mutatja be a válogatott új szövetségi kapitányát, aki a szlovák sajtó szerint utódja a korábbi kapitány, Ján Kozák asszisztense, Stefan Tarkovic lehet, aki ez meccsen már ült megbízott kapitányként a kispadon: 2018. október 16-án 1-1-es döntetlent ért el Szlovákia Svédország ellen.