A spanyol bajnokság 5. fordulójának zárómérkőzésén a Barcelona fogadta azt a Granadát, amely öt hónappal ezelőtt, az előző szezon hajrájában elvitte a három pontot a Camp Nouból.

A most futó idényben négy találkozó után nyeretlenül álló vendégek pedig már a találkozó elején jelezték, hogy ezúttal sem rettentek meg a nagynevű ellenféltől, hiszen a második percben Escudero bal oldalról érkező beadását fejelte közelről a hálóba Duarte, 0-1. Sőt, a 12. percben Molina kapáslövése hét méterről is csak kevéssel kerülte el a kaput. A várva várt Barcelona-helyzetek azonban elmaradtak, mindössze két komolyabb lehetőséget lehetett feljegyezni hazai részről ebben az etapban: előbb Sergi Roberto emelése a kapufán csattant, majd a szünet előtt Araujo fejesét védte bravúrral a kapus.

A szünetben a középpályás Sergi Robertót a nemrégiben szerződtetett támadó, Luuk De Jong váltotta, de hatalmas változást ez a csere sem hozott a játékba. Araujo a második játékrész elején is helyzetbe került egy fejessel, de a következő nagyobb lehetőségre egészen a 80. percig kellett várni, amikor is Luuk De Jong négy méterről hibázott óriási ziccert. Ekkor már a pályán volt többek között Piqué is, akit támadóként állított be Ronald Koeman.

A nagy mezőnyfölény végül góllal párosult hazai részről, a 90. percben a szintén a padról beszállt Gavi középre adását fejelte a hálóba Araujo. Győzelemre viszont már nem volt esélye a hazaiaknak, így be kellett érniük a döntetlennel.

La Liga, 5. forduló

Barcelona-Granada 1-1 (Araujo 90., ill. Duarte 2.)

Így alakult ki a döntetlen


A százszázalékos teljesítménnyel listavezető Napoli az Udinese vendégeként sem vesztett pontot az olasz labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójának hétfői zárómérkőzésén.

Serie A, 4. forduló

Udinese–Napoli 0-4 (Osimhen 24., Rrahmani 35., Koulibaly 52., Lozano 84.)

A meccs összefoglalója