I. félidő:

Gareth Bale már a 3. percben vezetéshez juttathatta volna a Realt, de nem talált kaput a közeli lövése. A 16. percben még közelebb járt a gólhoz a BL-győztes, ekkor Kroos szögletét követően Casemiro fejelt előrevetődve a felső lécre. A brazil nem sokkal később 17 méterről pörkölt a kapu fölé.

A 24. percben végül góllá érett a Real-fölény, Casemiro kapott remek labdát (lesgyanús helyzetben), majd estében a bal sarokba lőtt (1-0).

A 29. percben Benzema meg nem adott gólt szerzett, a félidő lefújása előtt mintegy két perccel a franciával aztán De Gea babrált ki. Maradt az 1-0 a szünetre.

II. félidő:

Az 52. percben növelte előnyét a spanyol gárda, egy ravasz bedobás után Bale és Isco játszott össze remekül, végül utóbbi 6 méterről kilőtte a bal alsót (2-0).

Szinte rögtön a középkezdés után azonnal szépíthetett volna a United, az egyébként feltűnően indiszponált Pogba fejesét Navas bravúrra védte, Lukaku pedig csúnyán a léc fölé lőtte a kipattanót.

A 61. percben centiken múlt a 3-0, Bale trafálta telibe a lécet. 3-0 helyett azonban jött a 2-1: a 62. percben Matic lökete kijött Navasról, Lukaku pedig az újabb ziccert már nem rontotta el, betalálva első tétmeccsén új csapatában.

A 76. percben a csereként beállt Fellaini próbálkozott azzal, amihez a legjobban ért, azaz kapura fejelt, de a léc fölé ment a kísérlete négy méterről, Ramosszal összecsapva a levegőben – bele is sérült picit a belga, némi ápolást követően kapott kötést a fejére. A 81. percben egy másik csere, Rashford került nagy helyzetbe, de Navas bele tudott piszkálni a lövésébe.

A második félidőben picit visszafogottabb Realt Zidane Cristiano Ronaldo beküldésével próbálta felrázni a 82. percben, de a neki jutott idő alatt most nem tudott villogni a fizikálisan még lemaradásban lévő portugál. A madridi kapu előtt még Fellaini újabb fejese okozott némi zavart, a másik oldalon pedig De Gea védett óriásit Vazquez közeli lövésénél, majd Ramos fejelt a bal kapufa mellé.

A 7 percig tartó hosszabbítást követően a Real örülhetett a címvédésnek, azaz az Európai Szuperkupa-győzelemnek, amely a negyedik volt a blancók történetében.

Real Madrid – Manchester United 2-1 (Casemiro 24., Isco 52., ill. Lukaku 62.)