A labdarúgással kapcsolatos bennfentes információk kiszivárogtatására szakosodott Football Leaks szerint Sergio Ramos vizeletmintájában dexametazont találtak a Juventus ellen 2017-ben 4-1-re megnyert BL-döntőben, amely szerepel a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) tiltólistáján.

A fájdalomcsillapító, és gyulladáscsökkentő szer hangulatjavító, illetve teljesítményfokozó hatással is bír, használata csak abban az esetben engedélyezett, ha azt a csapatorvos a doppingvizsgálat előtt jelzi az illetékes szerveknek, Ramos esetében ez nem történt meg.

A Real Madrid orvosa az eset után beismerte, a döntő előtti napon dexametazon-injekciót adott a játékos vállába és térdébe, a doppingvizsgálaton pedig hibázott, és tévedésből egy másik szert tüntetett fel a dokumentumon. Az UEFA elfogadta az indoklást, és nem indítottak eljárást a védő, illetve a klub ellen.

A Football Leaks szerint nem ez volt Ramos egyetlen doppingvétsége: az idén áprilisban a Málaga otthonában 2-1-re megnyert mérkőzés után többszöri felszólításra is megtagadta a vizsgálatot, a doppingügynökség azonban ezt az esetet sem szankcionálta.

A Real Madrid hivatalos közleményt adott ki a 2017-es esettel kapcsolatban:

Sergio Ramos soha nem vétett a doppingellenőrzés szabályai ellen. Az UEFA információkat kért be, majd lezárta az ügyet.

Az áprilisban történtekre a klub nem kívánt reagálni.