A 28 éves, 100-szoros belga válogatott Eden Hazard a Real Madrid közleménye szerint öt évre kötelezte el magát. Spanyol sajtóhírek és a Sky Sports egybehangzó értesülései szerint a madridiak 100 millió eurót fizetnek érte a londoniaknak, miután a szerződése jövő nyáron járt volna le.

Hazard bemutatására hivatalosan június 13-án kerül sor, miután a játékos átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon.

A 28 éves klasszis klubváltása hónapok óta terítéken volt a nemzetközi sajtóban. A játékos az Arsenal elleni Európa Liga-döntő után bejelentette, amit már mindenki sejtett – azaz, elhagyja a Chelsea-t.

Azt hiszem, ez volt a búcsúmeccsem. Szeretnék valami új kihívást találni – ezt mondtam már a tavalyi vb után is, de akkor nem történt meg. Most a két klubon múlnak a dolgok, meglátjuk, mi lesz, még várnom kell nekem és a szurkolóknak, pár nap múlva akár eldőlhet a dolog. Nem tudom, ez e a búcsúm a szurkolóktól, de ha igen, akkor elmondom, hogy szeretem őket és hogy köszönöm ezt a csodálatos hét évet – nyilatkozta akkor a Hazard.

Hazard 2012-ben a Lille-től igazolt a Chelsea-hez, ahol hét év alatt 352 tétmeccsen játszott, és 110 gólt szerzett. A Premier League-t és az Európa Ligát kétszer megyerte, egy-egy alkalommal Ligakupa- és FA Kupa-sikert is ünnepelhetett. A legutóbbi szezonban 16 gólt rúgott, és 15 gólpasszt jegyzett – a csapatával a harmadik helyen végzett a bajnokságban. A Chelsea-nél négyszer választották meg az idény legjobbjának.