Sokáig döntetlenszagú volt a találkozó, bár mindkét csapatnak voltak olyan időszakai a találkozón, amikor többször is a kapuba találhatott volna.

Az első félidő nagyobbik részében például a vendégek játszottak veszélyesebben és mezőnyfölényben is, de hiába aháromszor annyi (3-1…) kaput eltaláló kísérlet, Messiék – a jól védő Courtoisnak is köszönhetően – nem tudtak a kapuba találni a szünet előtt. A fordulást követően is a katalán gárdáé volt inkább a meccs, de ezután átvette az irányítást a Realt.

A hazaiak már Isco remek tekerésénél előnybe kerülhettek volna, a remek teljesítményt nyújtó Ter Stegen ekkor még bemutatta a meccs védését. A 71. percben aztán az addig is igen aktív, mindössze 19 éves Vinícius Junior indult meg a bal oldalon Kroos passzával, majd jobbal kapura is lőtt az ötös sarkától. A nem túl jól sikerült kísérlet azonban a bevetődő Piquén irányt váltott és a kapuban kötött ki (1-0). (A bajnokságban ez volt másfél év után az első Real-gól az El Clásicókon, ezt megelőzően az ugyancsak brazil Marcelo talált a Barcelona kapujába még 2018 októberében.)

A vendégek próbáltak rákapcsolni, de egy Messi-lehetőséget leszámítva (Marcelo és Varane közös erővel szerelte végül a ziccerben kitörő argentint a madridi közönség nagy örömére) nem igazán tudott mát eljutni a kapuig. A 92. percben aztán jütt a csattanó: a néhány pillanattal korábban beálló Mariano éles szögből vette be a Barca kapuját, és beállította a 2-0-s végeredményt.

A Real Madrid sikerével nyolcmeccses nyeretlenségét szakította meg a bajnokságban ősi riválisa ellen, és első győzelmét aratta a bajnoki El Clásicókon 2016 áprilisa óta. Ráadásul átvette a vezetést is a bajnokságban, előnye egy pont a Barcelona előtt.

La Liga, 26. forduló:

Real Madrid – FC Barcelona 2-0 (Vinícius Junior 71., Mariano 92.)

Korábban:

Espanyol – Atlético Madrid 1-1 (Savic 24. – öngól, ill. Saúl 47.)

Sevilla – Osasuna 3-2 (en-Nesziri 13., 93., Ocampos 45. ill. Aridane 64., Torres 74.)

Athletic Bilbao – Villarreal 1-0 (R. Garcia 56. – 11-esből)

Mallorca – Getafe 0-1 (Maksimovic 67.)

Real-lista csatárcsillagokkal, legendás edző térhet vissza a Milanhoz – külföldi körkép