A fiatal játékos a Puskás Akadémia honlapjának beszélt arról, miért távozott a Barcelonától.

– A társaságot sem élveztem annyira Katalóniában, és az ottani futball sem igazán feküdt nekem. Nem volt annyi szabadságom a pályán, mint amennyire, úgy érzem, szükségem van. Folyamatosan egy-két érintővel kellett játszani, ez rendben is lett volna, de a labdavezetések például nem fértek bele. Ezenkívül a pályán a mozgásteremet is eléggé korlátozták – mondta Tajti Mátyás, aki szerint Málagában lényegesen többet alkothat a pályán.
– Itt a mentalitás is teljesen más, Andalúziában sokkal vidámabbak és szenvedélyesebbek az emberek. Jóval lazábban veszik a dolgokat, mint Katalóniában. A pályán persze nincs pardon, a futballt nagyon komolyan veszik, sőt, mondhatjuk, hogy errefelé sokkal keményebb a játék. A drukkerek is lényegesen vérmesebbek.

Amikor először kimentem egy Barca-meccsre, azt hittem, színházban vagyok. Csöndben ültek az emberek, ha szép dolog volt, tapsoltak, de ennyi. Itt szurkolnak rendesen.

Egyáltalán nem bántam meg a váltást. Mint említettem, el akartam jönni Barcelonából, itt lényegesen többet játszom, vezetjük a bajnokságot, tizennégy meccsen jutottam szóhoz, ebből tizenegyszer voltam kezdő. Ezenkívül még a juvenilben [az ifjúsági csapatban – a szerk.] volt három-négy mérkőzésem – mindegyik kezdőként −, és a Youth League-ben is számítottak rám. Az első félévben alapember voltam, remélem, tavasszal is az leszek. Itt a B csapatnál mindenki szeme előtt az lebeg, hogy bekerüljön a „nagyok” közé, én is azon dolgozom nap mint nap, hogy egyszer a spanyol élvonalban futballozzam.

 

Tajti január elején egy napig az első csapattal edzett – Kamenivel, Demíchelisszel, Camachóval vagy éppen az ex-barcás Sandróval.
– Természetesen nagyon örültem, ugyanakkor izgultam is, hogy milyen lesz, hiszen ilyen szintű labdarúgókkal még soha nem edzettem. Ahogy beléptem az öltözőbe, láttam, mekkora tiszteletük van ezeknek a játékosoknak. Vérprofik, kőkeményen edzenek a pályán, a konditeremben, mindenhol. Mindegyiküknek nagyon komoly karaktere van, a nagycsapatba csak olyanok kerülhetnek be, akik mentálisan nagyon erősek. Camacho hozzáállása különösen tetszik, olyan, mint egy bika, ő a szellemi vezér.

Utazz Real Madrid vagy Barcelona-meccsekre – AKCIÓ