„Én már fel voltam készülve a helyzetre, hiszen úgy hívott a kapitány, hogy negyedik számú kapusként számít rám. A felkészüléshez volt négy kapusra szükség, én pedig úgy voltam vele, hogy nyilván a csapattal tartok, és próbálok segíteni, ahol tudok, mert mégiscsak a magyar válogatottról és egy Eb-szereplésről van szó” – mondta Megyeri Balázs Bernd Storck döntéséről a Sport TV Mai helyzet c. műsorában. – Talán a jövőt is építve gondolt rám, és a vb-selejtezőkön, remélem, én is olyan állapotban leszek, hogy számíthat majd rám a kapitány.”

{div class:widget-box}{module 1 Cikk widget cikkoldalra képpel}{/div}

„Az elvárás az volt, hogy egy 24 csapatos Eb-re kijussunk, ezt teljesítette is a csapat. Persze kishitűek nem lehetünk, és úgy kell kimenni a pályára, hogy nyerni szeretnénk, de az a vélemény sem jó, hogy ez milyen könnyű csoport, ennél könnyebb csoportba nem is kerülhettünk volna.

 

Valahol a kettő között kell megtalálni, szerencsével, azzal a lendülettel és győzni akarással, amivel a pótselejtezőn játszottunk, azt gondolom, meglepetést is szerezhetünk, és nem vagyunk esélytelenek arra sem, hogy továbbjussunk” – árulta el a várakozásokról a Getafe kapusa.

Arról is beszélt, hogy telt a négyszemközti beszélgetése Benrd Storckkal, amikor közölte vele a végső döntést.

{div class:widget-box}{module 157}{/div}

„Mivel tudtam, mi lesz a döntés, az lett volna a meglepetés, ha mégsem az születik. Inkább azt hangsúlyozta, köszöni, hogy elvállaltam ezt a szerepet, mert tudja, hogy ez nem egy könnyű szerep. Illetve jelezte, hogy nagyon meg volt elégedve a munkámmal, és az érződhetett a szavából, hogy a jövőben is számol velem, de ahhoz nekem is játszanom kell, és minél több percet a pályán tölteni.”

{div class:widget-box}{module 158}{/div}

Profi pályafutás során a 2015/16-os szezonban játszotta legkevesebb meccsét, összesen kettőt, és most először kellett a kiesés ellem küzdenie.
„Ez a kiesés egy kicsit nehéz téma. Persze, nekem van elképzelésem arról, hogyan tovább, ez a klubtól is függ valamilyen szinten, és attól is, hogy esetleg milyen egyéb lehetőségek lesznek majd. A klub annyit már jelzett felém, hogy velem képzelnék el a következő szezont, mint első számú kapus, a cél pedig nem más, mint minél előbb, lehetőleg az első évben visszakerülni az első osztályba.”

{div class:widget-box}{module 155}{/div}

Nyilatkozott arról is, az új helyzetnek köszönhetően milyen irányt vehet a karrierje.

„Szeretnék Spanyolországban maradni, a reális irány vagy egy olyan első osztályú csapat, mint a tavalyi Getafe szintje, azaz a kiesés ellen küzdene, vagy a másik oldal, a pozitív cél, hogy a feljutásért lehet küzdeni a másodosztályban, ami szintén nem egy egyszerű dolog. 22 csapatos a bajnokság rengeteg mérkőzéssel, ami egyfelől nekem egy kiváló alkalom lenne, hogy úgymond bepótoljam az elmaradt meccsszámokat az elmúlt évekből, és egy olyan céllal, mint a feljutás, ami egy embert próbáló történet”– fogalmazott.