A Premier League “költözése” már hosszabb ideje téma az angol bajnokság rendkívüli ázsiai és észak-amerikai népszerűsége miatt, de egyelőre a csapatok “csak” odáig jutottak, hogy nyári túráik nagy részét az USA-ban vagy épp Kínában és egyéb távol-keleti országokban tartják meg.

A La Liga, azaz a spanyol élvonal kapcsán viszont most merült fel először igazán komolyan, hogy egyes találkozókat külföldre mozdítsanak, és a tengerentúli vagy ázsiai piacot célozzák meg. Nyilván elsősorban a néző százmillióit megmozgató Real-Barcelona El Clásico kapcsán lehet különösen érdekes a felvetés – a két nagy rivális a nyáron felkészülési meccset már játszott Miamiban.

A La Liga egy globális szórakoztatást jelentő sorozat és szeretnénk tovább növelni a bajnokság nemzetközi népszerűségét. Ennek részeként már tárgyalunk annak a lehetőségéről, hogy néhány bajnoki találkozót Spanyolországon kívül rendezzünk meg

– nyilatkozta a Financial Times-nak a spanyol liga elnöke, Javier Tebas.

A The Guardian cikke is megerősíti, hogy a célállomás Amerika vagy Ázsia lehet majd, elsősorban az Egyesült Államok vagy Kín merülhet fel helyszínként.

TABELLA: A spanyol bajnokság állása itt!