Spanyolországban mindig ünnepnap az El Clásico, de idén a bajnokság sorsolásának köszönhetően különösen nagy buli lesz a két galaktikus spanyol klub mérkőzése, hiszen a karácsonyi előkészületek utolsó napján, december 23-án nagyjából ebédidőben feszül egymásnak  Cristiano Ronaldo és Lionel Messi csapata (13:00 Real Madrid – Barcelona).

A televíziós közvetítés 11:45-kor veszi kezdetét, az egyórás felvezető során a műsorvezető Petur András a Hajdu Attila, Vincze Ottó szakértőpáros társaságában elemzi a szezon eddigi eseményeit, és megvitatja, vajon a friss klubvilágbajnok és bajnoki címet védő Real Madridnak sikerül-e közelebb kerülni a listavezető, a fővárosiak előtt 11 ponttal álló Barcelonához. A műsorfolyam csúcsát jelentő mérkőzést Farkas Norbert a helyszínről, a Santiago Bernabéu stadionból közvetíti.

Aki már csütörtökön is szeretne a meccsre hangolni, akár annak múltjával és jelenével foglalkozni, a Sport1-en 16 órától az El Clásico – The Movie, 17 órától pedig a The Road to El Clásico filmekkel megteheti ezt. Ezekben olyan sztárok is feltűnnek, mint Lionel Messi, Zinedine Zidane, Luis Enrique, Luis Figo, Roberto Carlos, Cristiano Ronaldo, Ronaldinho, David Beckham, Thierry Henry, Ronaldo, Raúl vagy Puyol. Ők mind vívtak El Clásicót, nem is akármilyeneket.

Az idei spanyol Szuperkupa-döntőt is ez a két gigász vívta: