Lionel Messi, a Barcelona hatszoros aranylabdás labdarúgója tőle szokatlanul élesen fogalmazta meg válaszát a katalán klub sportigazgatója, Éric Abidal kritikáira. Abidal – aki 2007 és 2013 között csapattársa volt az argentin játékosnak – a Sport című napilapnak adott interjúban azt mondta, hogy a januárban menesztett vezetőedző, Ernesto Valverde irányítása alatt a játékosok nem voltak elégedettek és nem dolgoztak elég keményen.

Messi közösségi oldalán tett közzé bejegyzést, amelyben azt írta, hogy mindenki a saját feladatáért tartozik felelősséggel.

“Mi, játékosok vagyunk az elsők, akik elismerik, amikor rosszul játszunk. A sportvezetőknek is felelősséget kell vállalniuk a döntéseikért” – közölte. Hozzátette: amikor egy sportvezető a játékosok nem megfelelő hozzáállásáról beszél, akkor nevesítenie kellene, hogy konkrétan kikre gondol. “Ellenkező esetben ugyanis mindenkit gyanúba kever, ami elősegíti a hamis pletykák terjesztését” – írta.

A The Guardian emlékeztetett arra is, hogy Lionel Messi kiborulása abból a szempontból is vizsgálni kell, hogy az argentin szerződése tartalmaz egy olyan záradékot, amely lehetővé teszi számára, hogy a szezon végén ingyen távozhasson, ez a nézeteltérés pedig nem viszi jó irányba a két fél kapcsolatát.

Abidal az újságnak adott interjúban kifejtette, hogy az edzőváltás egy hosszabb folyamat eredménye volt, és a Real Madriddal december közepén játszott 0-0-s hazai döntetlen adta meg hozzá a végső lökést. Az új edzővel, Quique Setiénnel azonban egyelőre nem történt meg a kívánt fordulat a színvonalasabb játékban, sőt, az eredmények még a korábbiaknál is nehezebben jönnek.

A Barcelona a bajnokságban lecsúszott a tabella első helyéről, Valenciában 2-0-ra kikapott, míg a Levantét és a Granadát a Camp Nouban csupán egygólos különbséggel múlta felül, miként a spanyol Király Kupában a harmadosztályú Ibizát.

(MTI/csakfoci.hu)