A katalán klub a szabályoknak megfelelően ötezer jegyet biztosított a német drukkereknek, de további 25 ezren jutottak belépőhöz a hazai szektorokba, így a 79 468 fős közönségnek több mint a harmada a vendégeknek szurkolt.

Zavarba ejtő, ami ma történt. Nagyon sajnálom, és szégyellem magam. Bizonyos helyzeteket elkerülhetünk, de sokkal szigorúbbnak kell lennünk. Nem engedhetjük, hogy ilyesmi még egyszer megtörténjen

– szögezte le Joan Laporta.

A párharc múlt heti első mérkőzése 1-1-es döntetlennel zárult, a csütörtöki visszavágón viszont a németek már 3-0-ra vezettek, végül 3-2-re győztek, így kiejtették a Barcelonát.

Xavi Hernández vezetőedző közölte, megpróbálta elmondani a játékosainak, hogy az a fontos, ami a pályán történik, és bár a frankfurti drukkerek jelentős létszáma nem segített nekik, de nem is lehet kifogás a kiesésükre.

– Semmi köze egyiknek a másikhoz. Megpróbáltunk a játékra koncentrálni, de nem voltunk jók – tette hozzá.

Xavi úgy értékelt, nagyon nagy csalódás a kiesés, és bár ellenfelüknél többet birtokolták a labdát, nem alakítottak ki elég helyzetet, az Eintracht viszont a kevés lehetőségét is kihasználta. Hangsúlyozta, az Eintracht megérdemelten jutott tovább, mert csapata az első és a második meccsen sem nyújtott jó teljesítményt.

– Nem kudarcról van szó, mert úgy gondolom, jó úton haladunk, bár az európai porondtól elbúcsúztunk

– nyilatkozta. (MTI)