Mint ismert, a spanyol bajnokság következő kiírásától már az a Manuel Pellegrini fogja irányítani a Real Betist, aki korábban megfordult többek között a Real Madrid, a Manchester City, a West Ham és a Villarreal kispadján is.

Az ElDesmarque információi szerint már az is biztossá vált, hogy a 66 éves chilei tréner szakmai stábjában asszisztensként szerepet kap a legutóbb a Diósgyőri VTK vezetőedzőjeként tevékenykedő Fernando Fernández is. A korábbi NB I-es edző még játékos-pályafutása során ismerkedett meg Pellegrinivel, aki 2010 novemberétől 2011 nyaráig volt Fernando vezetőedzője a Málagánál.

A spanyol lap felidézi Fernando egy hónappal ezelőtt adott interjúját, amiben már sejtelmesen nyilatkozott a chilei trénerről.

– Kiváló edző, szerencsésnek mondhatom magam, hogy találkoztam vele a Málagánál. Nagyon tapasztalt és rendkívül jól tartja kézben az öltözőt. Nagyon szeretném őt újra látni a spanyol fociban, örömmel töltene el, hiszen egy rendkívüli trénerrel beszélünk – mondta Fernando, aki játékosként 38 alkalommal öltötte magára a DVTK-mezt, majd edzőként 47-szer ült a diósgyőri kispadon.