Sajtótájékoztató keretében mutatta be új csatárait, Diego Costát és Vitolót az Atlético Madrid. Mint ismeretes, mindkét támadó szerződtetését bejelentette már korábban a klub, de a fővárosi klub átigazolásait érintő FIFA-embargó miatt csak januártól léphet pályára a duó. Debütálásukra jövő szombaton, a Getafe elleni bajnokin kerülhet sor.

“Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen nagyszerű klub játékosa lehetek, és hogy Európa egyik legjobb csapatában futballozhatok”

– fogalmazott a Sevilla csapatától, viharos körülmények (szerződésbontás, kölcsönadás, feljelentés) érkezett, szélsőként is bevethető Vitolo. A 28 éves spanyol futballista öt évre írt alá.

Diego Costa szeptemberben lett újra hivatalosan is az Atlético játékosa, azután, hogy 2014-ben a londoni Chelsea-hez igazolt. A brazil születésű, de 16-szoros spanyol válogatott csatárért sajtóhírek szerint 65 millió eurót fizetett régi-új klubja. A 29 éves játékosa spanyol bajnok, kupagyőztes, valamint kétszeres Európai Szuperkupa-győztes a Matracosokkal, a Chelsea-nél pedig két bajnoki címet gyűjtött be többek között.